Het tweede en derde basis principe van The Artist’s way zijn:

*Kunstenaarsafspraakje
*Synchroniciteit (volgende keer)

Wat is een Kunstenaarsafspraakje?
Je neemt jezelf mee ‘uit’ voor een kunstenaarsafspraakje (Artist’s date) Doe dit zolang de training duurt of anders iedere week. Ik zal je paar voorbeelden geven:

Begin heel rustig. Je gaat ALLEEN wandelen in het bos, strand, of in de wijk waar je woont. Alles is goed. Let op wat je allemaal tegenkomt. In het bos misschien mooi gekleurde blaadjes, veren, of decoratieve takken. Aan het strand kun je mooie schelpen vinden of schildjes van inktvissen of kwallen… Wat doet het met je? Je gaat anders kijken, met heel je aandacht, want je wordt niet afgeleid. Je kunt er ook foto’s van maken en je verwonderen (vooral om de tekening van die kwal) hoe mooi die eigenlijk is. Voel je ALL-EEN met de natuur. Let ook op de wolken, wind en zon. Je doet dit in stilte, om contact te maken met je innerlijke zelf. Ga je een wandeling maken in je eigen stad, kijk dan ook eens naar de gevels van de huizen of zie je ergens een mooie bloem door het asfalt om hoog komen… (ik zag laatst een grassprietje door het asfalt heen groeien en dacht, wat zit er eigenlijk een kracht in zo’n klein grassprietje) maar let ook eens op de geuren, van de bakker of Turkse pizza bakker, of als je langs een parfumeriewinkel loopt. Daar gaan we allemaal gewoonlijk aan voorbij, want we hebben haast, moeten nog zoveel doen, dus rennen we van het een naar het ander zonder op onze omgeving te letten. Nu zie je ineens hoe mooi het allemaal is. Je wordt je bewust van het HIER en NU.

Ben je er beetje bedreven in geworden dan kun je het moeilijker maken.
Je gaat weer alleen, maar nu naar een winkel met €5 op zak. Je koopt kleine dingetjes, die je anders nooit zou kopen.(En ook niet nodig hebt)  Stickers, gouden sterretjes, ansicht kaarten, lovertjes… alles is goed. Als je thuis gekomen bent leg je ze voor je neer op tafel en je verzint er de symboliek er bij. Dat schrijf je op in je Morning Pages boek. Leuk voor later in de training, dan zie je misschien nog duidelijker waarom je hiervoor gekozen hebt. En wat dat over jou zegt.
Ik zal je een voorbeeld geven: Koop jij iets voor jezelf of juist voor een ander omdat jij weet dat die er blij van wordt… dat zou dus kunnen betekenen, dat jij liever iets geeft, dan ontvangt! In een later stadium van de training, kun je ook naar een kunst-expositie gaan, naar de film, of eencabaret voorstelling. Maar doe het steeds ALLEEN. 

Ga ook eens ALLEEN een weekendje weg. Lekker tot rust komen, alleen maar doen wat jij leuk vind of waar jij zin in hebt, zonder rekening te hoeven houden met anderen. Dat is het Kunstenaarsafspraakje in optima forma. En je hoeft niet ver te zoeken… want ik verhuur mijn Tiny huisje in Ouddorp aan zee in het voor en naseizoen voor vrouwen die er even tussenuit willen. Ik vertel je er alles over als je meer wilt weten.

Snap je al een beetje hoe het werkt?
Je kunt mij altijd mail sturen hoor, dan kijken we er samen naar. SUCCES