Geef jezelf eens een creatieve start in dit nieuwe jaar! Heb jij ook zo’n zin om van 2020 je allermooiste jaar te gaan maken? En hoe wil je dan dat dat jaar eruit gaat zien?  Het inzetten van creativiteit is een fantastische manier om jezelf beter te leren kennen, je kennis te verbreden en nieuwe ideeen op te doen. Ga eens op zoek naar de Kunstenaar in jezelf. Doe workshops en laat je inspireren. Maar eerst 10 tips om jezelf te verwennen:

  1. Schenk je aandacht elke dag een half uurtje aan een schilder-of tekenopdracht. Dit om je creatieve kanaal open te houden!
  2. Kom los van je beeldscherm (en) zet ze bewust uit en leg ze weg, zodat je geen piepje meer hoort.
  3. Geef je huis een ‘mini make over’!  Laat er een frisse nieuwjaarsenergie doorheen waaien, koop verse bloemen of planten. Verschuif de meubels eens, schilder een muur een andere kleur  en maak het geheel compleet met wat kussens, een plaid en een schilderij van eigen hand!
  4. Maak eens een afspraak met jezelf. KUNSTENAARS AFSPRAAKJE (The Artist’s Way) Tijd is vaak een luxe in deze hectische wereld waarin we leven. ” Daar heb ik ‘geen tijd voor ‘… hoor ik mensen vaak zeggen! Begin dit jaar eens om in je agenda tijd vrij te maken voor jezelf. Alleen voor jou! Hoe je deze tijd invult is geheel aan jou. Simpelweg een wandeling maken, een museum bezoeken of een tekening maken in alle rust.
  5. Avondje Wellness in je eigen badkamer. Zet een muziekje aan en geur kaarsjes of een Diffuser van Geurwolkje.nl ( gekregen voor de Kerst van mijn dochter echt heerlijk) met de geur Eucalyptus/ Rozemarijn of van de Chakra’s, geef jezelf (of je partner) na het bad een heerlijke massage. Zet een kop gember thee en kruip in bed en slaap lekker.
  6. Omring je met vrienden, zoals ik in mijn vorige Blog schreef, net als de Denen die het Hygge noemen. En ga een spelletje doen, zoals Sjoelen, Skipdo of iets anders super gezelligs.  Je krijgt er zeker energie van.
  7. Speel de toerist in je eigen stad. Ga eens een middagje ergens wandelen waar je nog nooit geweest bent.  Kijk met nieuwe ogen hoe mooi je eigen stad eigenlijk is. Heb je daar geen tijd voor? Neem dan een andere route naar je werk!
  8. Haal de geur van GELUK in huis. Voor de een is dat vers gezette koffie of zelf gebakken cake, appeltaart of bloemen. Wetenschappelijk is bewezen dat de geur van bloemen mensen gelukkig maken.
  9. Begin iedere ochtend voordat je opstaat met het schrijven van de MORNING PAGES( The Artist;s way) Zie het als een ochtend – meditatie. Het moet geen To – Do lijst worden maar schrijf bijvoorbeeld op wat je graag wilt gaan doen die dag, wat belangrijk voor je is en wat je op dit moment bezig houdt. Het is DE manier om belemmerende overtuigingen los te laten, want door ze op te schrijven ben je ze kwijt! Ervaar het zelf! ( De BBC doet het al jaren iedere ochtend voordat ze met werk beginnen. Net als duizenden mensen over de hele wereld)
  10. Maak voor het eind van januari een Mindmap een een Soul- Card met je Focus voor dit nieuwe jaar! Met spreuk erbij! Ik eindig dit BLOG met een spreuk die ik erg mooi vindt:

 Life is not measured by the number of breaths we take…
But by the moments that take our breath away!

OPDRACHT: Denk aan 5 memorabele momenten van afgelopen jaar.
Schrijf van elk moment een stukje in je Art-Journal en maak er een tekening bij of een foto.