Na de zomer neem ik altijd even de tijd om stil te staan bij alles wat ik het afgelopen half jaar gedaan heb en of het nog wel bij mij past.  Mijn vraag aan jou is, of jij dat ook doet? Neem je daar de tijd voor? In de hectiek van ons dagelijks leven, waarin er veel van ons vrouwen verwacht wordt, denderen we vaak maar door…  en is het een hele uitdaging om tijd voor onszelf te nemen. Om een afspraak met jezelf te maken! En zo’n ‘ Art – date’, of ‘Kunstenaarsafspraakje’, is juist zo verrekte belangrijk voor ons creatievelingen!

Ga jij nog steeds je eigen gang, of laat je je beiinvloeden door wat anderen van je willen of van je vragen?” Leef jij je mooiste leven?” Een vraag van www.MichaelPilarczyk.nl die ik omarm. Want we leven dit leven maar een keer! Het proces van zelfontdekking, authenticiteit is heel persoonlijk en uniek.  Dat begeleiden vindt ik mooi om te doen!

Tijd nemen voor zelfreflectie en om naar aanleiding daarvan andere keuzes durven maken, trouw te zijn aan jezelf, vraagt om toewijding, geduld en moed. Jij bepaalt wie je bent en wat je belangrijk vind in je leven.

Als ik hier een voorbeeld van mag geven, wat betreft mijn eigen leven, dan blijf ik de ingeslagen weg van Creatieve Mindfulness volgen. Met het geven van individuele sessies, workshops van een dag, de Retraite in Frankrijk met een groep gelijkgestemde vrouwen, en de verkoop van mijn schilderijen via Galeries en Kunstmarkten. Alles met als rode draad het boek van Julia Cameron, ‘The Artist’s Way’ op de achtergrond, waarin ik bewust het Kunstenaarsafspraakje, de Criticus (Ego) en Synchroniciteit, aandacht geef.

Ik ben benieuwd waar jouw weg je naar toe leidt. In mijn workshop Creatieve Mindfulness, wat eigenlijk een creatief consult van een dag is, gaan we samen, op een creatieve manier aan het werk, om te zien of jij nog doet wat je echt wilt, waar je nu staat, of dat nog wel bij je past en wat je tegenhoudt om te doen wat je werkelijk wilt. Waar wordt jij echt blij van? Aan het eind van de dag weet je of je doorgaat op de ingeslagen weg.. of niet?