‘Always look at the bright side of life’. Liedje van Monty Python. Een voor jouw bekend liedje denk ik.  En als je dit leest, hoor je het wellicht meteen in je hoofd. Liedjes, geuren, foto’s of zelfs schilderijen ze roepen allemaal herinneringen op. Herinneringen zijn emoties die opkomen, zodra je aan een speciaal moment herinnerd wordt. Herinneringen maken wij de hele dag door. Sommige maken je aan het lachen, andere aan het huilen. Het zijn de GELUKSMOMENTEN, die de kwaliteit van je leven bepalen.

Daar heb ik een kaartenset van gemaakt. ‘GELUKS MOMENTEN, DIE TROOST BIEDEN’. Het zijn de door mij ontworpen Aquatints, met een tekst achterop. Te gebruiken als een soort Tarot kaarten set. Ik trek elke dag een Tarot-kaart. Zo is het idee ontstaan voor het maken van deze set. Ik werk al jaren met de gekleurde inkt, die we Aquatint noemen. Ik maak er schilderijen mee, maar ook kleine kaartjes zoals deze, hier op de foto. Elke dag wel twee of meer. Ik kan het niet laten…en het houdt mijn creatieve kanaal open. Heerlijk om te doen, (ook voor jou, ik geef er ook workshops in) want je zet er je gedachten mee uit.  Je geeft je hoofd eigenlijk vakantie! DE manier volgens mij om Stress-gerelateerde klachten ‘het hoofd’ te bieden. Want door je te concentreren op de kleur en de vorm, denk je verder helemaal nergens anders meer aan. En op dat moment maakt je lichaam het stofje Serotonine aan, het GELUKSHORMOON, waardoor je je steeds beter gaat voelen.

Deze serie kaarten die ik aan het ontwikkelen ben, komen voort uit mijn jarenlange levenservaring en mijn werk als als Coach. De opdrachten en quotes die ik ervoor gebruik komen uit NLP,  AVATAR, The Artist Way, Mindfulness en mooie teksten die ik al mijn hele leven verzamel.  Mijn werk in het Hospice heeft mij nog meer doen inzien, dat niets belangrijker is op het eind van je leven dan het gelukkig samenzijn met mensen waar je van houdt. Dat zijn GELUKSMOMENTEN, die je je hele leven blijft herinneren. Mensen die jij liefde hebt gegeven en mensen waarvan jij liefde heb ontvangen. Dat is volgens mij de essentie van het leven. Vandaar deze serie! Zodat je er, in welke fase van je leven je ook zit, troost uit kunt putten.

Maak jij mooie herinneringen op een dag? Zorg jij voor voldoende GELUKSMOMENTEN in je leven? En wat is dat voor jou? Lachen met je (klein) kind is er een, maar kijken naar een strakblauwe hemel op een zomerse dag, kan ook heerlijk zijn. Samenzijn, met vriend/innen of familie, het zijn allemaal GELUKSMOMENTEN, alleen staan wij er in onze drukke levens vaak niet bij stil. Of te weinig. Juist op momenten van een (naderend) afscheid, ziekte, het einde van je leven, voel je hoe belangrijk die momenten waren. Want alleen die momenten tellen!

Hierbij deel ik een herinnering van mijzelf; Ik heb dit stukje geschreven terwijl ik aan het oppassen ben op mijn kleindochter, terwijl zij ligt te slapen. Zo lief. Er gaat dan altijd een golf van liefde door mij heen als ik haar daar zo lekker zie liggen. Voor mij is dit mijn ultieme GELUKSMOMENT, nooit geweten dat het hebben van een kleinkind me zo gelukkig zou maken.  Samen zing ik met haar dit liedje, terwijl we door de kamer dansen. Zij schatert het dan uit van de lach! Mijn dag kan niet meer stuk. Wat is jouw geluksmomentje?