Iedere dag intuitief een tekening maken werkt rustgevend en is een goede start van de dag. Maar is ook goed om het aan het eind van de dag te doen. Om alle gebeurtenissen van die dag achter je te laten. Even alle hersenspinsels loslaten en maar kijken wat er zich aandient. Heerlijk om je hoofd even ‘uit te zetten’/ leeg te maken! Hoe doe je dat nu?

Stap 1) Je begint met een korte meditatie. Ga rechtop aan je (werk) tafel zitten en doe je ogen dicht, richt je aandacht op je ademhaling. Leg desnoods een hand op je buik, om te voelen dat die op en neer gaat. Dan is het goed. We noemen dat de buikademhaling.

Stap 2) Pak het potlood en ga ,met de ogen gesloten, op het papier dat je al klaar hebt gelegd, dansen of bewegen, als een vogel die in de lucht vliegt. Doe dit net zo lang tot je het genoeg vind. En open je ogen. Geniet van het lijnen spel en kijk of je er iets in ziet, of welke plek je aanspreekt.

Stap3) Vervolgens ga je dit uitwerken, met potlood, pastel krijt of Aquatint. De ene keer komt er iets abstracts uit, de andere keer iets herkenbaars. Zoals dit gekke koppie!! Probeer niet te oordelen. Het gaat in dit geval niet zozeer om het eindresultaat als om de plezier beleving. Zonder oordeel, zonder te streven en accepteren hoe het geworden is. Weet dat als je dit iedere dag zou doen er iedere dag iets anders uit zal komen. Omdat je energie iedere dag weer anders is. Dat is Creatieve Mindfulness.