Een vriendin van mij werkt in de uitvaartbranche. Als je ziet wat zij allemaal doet in haar eentje zodra zij een melding binnen krijgt, dat is enorm.
Vanaf dat moment staat haar leven op ‘on hold’. Vanaf dat moment staat alles in het teken van de familie die haar gevraagd heeft de uitvaart te verzorgen.
Dat is prachtig. Heel mooi werk wat zij doet vindt ik. En zij doet het op een fantastische wijze. Als de familie na afloop tevreden is, dan maakt dat haar blij.
“Daar doe ik het voor”, zegt zij dan altijd.

Toen ik haar laatst vroeg of zij iets van ondersteuning gebruikt in de vorm van voedingssupplementen, keek ze mij verbaasd aan en zei: “Ik? Nee joh, dat heb ik niet nodig, ik ben zo gezond als een vis!” Ik heb het er maar bij gelaten, terwijl ik me dan toch afvraag of zij geen roofbouw pleegt op haar lichaam. Want zo’n beroep vergelijk ik vaak met TOP-SPORT. Zij moet in een korte periode een grote prestatie leveren. Dat kost energie, dat weten we allemaal? Hoe komt het dan toch dat sporters wel precies uitkienen wat en wanneer zij eten en drinken terwijl wij mensen met een TOP-functie, die ook veel energie kost dat niet doen…

Wij gaan wel elke dag onder de douche, om de buitenkant schoon te maken maar om bijvoorbeeld je darmen schoon te maken, daar denken we vaak niet aan. Terwijl wetenschappers onze darmen vergelijken met ons brein. Als je darmen niet goed functioneren heeft dat zijn weerslag op de rest van je lichaam en geest.

Nu werk ik als Creatieve Mindfulness coach, dus zul je denken waarom schrijft ze hierover? Dat zal ik je vertellen. De tekenopdrachten die ik geef werken helend op de geest van de mensen, omdat je even nergens aan denkt, waardoor je geest tot rust komt.  Maar ik heb gemerkt dat dit voor korte duur is. Het mooiste en het beste resultaat bereik je als je een gezonde geest in een fit en energiek lichaam hebt. Dan heb je meer kans dat je makkelijker door kunt gaan in stress- volle tijden.

Mocht jij het met mij eens zijn en je afvragen wat te doen, als je je uitgeput voelt na een stressvolle periode? Stuur mij dan een berichtje en ik neem contact met je op voor een vervolg afspraak. Ik werk met de 5 levensgebieden: Geluk/ Plezier; Gezondheid; Vaardigheden(overtuigingen); Geld en Tijd. Dit doe ik op een creatieve wijze. Zie het als een dominospel, als er een gebied niet goed werkt, vallen de andere gebieden ook om. Zo is het ook ook met ons leven. Samen gaan we kijken waar jij ondersteuning bij kan gebruiken.  We gaan in beeld brengen waar je nu staat, waar je naar toe wilt (ideale situatie) en wat daar voor nodig is.
Durf jij het aan? Of is het ook niets voor jou?
Ik hoor het graag, Rita.