Ik, als  intuitief schilder/ kunstenaar, twijfel soms of ik wel goed bezig ben… Sta jij wel eens stil bij de vraag: ‘Waar ben ik toch allemaal mee bezig?’

Om een voorbeeld te geven van mezelf; Ik maak ‘Geluksmomentjes’ in felle kleuren van de Aquatint, ik schilder groot, met acryl verf op doek en geniet van het maken van Collages in zwart wit. De ene keer doe ik dit, de andere keer weer dat, want ik hou van afwisseling en om alles uit te proberen, te experimenteren. De ene keer lukt het en ga ik er een serie van maken, de andere x niet en dan stop ik er weer mee. Maar dat vindt ik niet erg want ik ben lekker bezig geweest.En ben weer ervaring rijker.

Je kunt het vergelijken met het eten van bepaalde dingen, als je niet nieuwsgierig bent van hoe iets zal smaken en het uitgeprobeerd/ geproefd hebt, kun je ook niet weten of je het lekker vindt, of dat het je  smaakt…

Maar er zijn ook periodes dat ik helemaal geen zin of inspiratie heb, en lekker een boek wil lezen, of (sinds kort) wil netflixen… Maar weet je, dan voel ik me weer schuldig, dat ik niets gedaan heb… Heb jij dat nou ook? Ken je dat gevoel?

Toch denk ik dat ik het antwoord weet, soms heb je iets bepaalds nodig. En als je daar gehoor aan geeft, dan geeft dat voldoening/ dat is voeding voor de ziel, en daar hoef je je niet schuldig over te voelen.  Juist door verandering en afwisseling maak je je leven tot een mooi avontuur. En daarom zijn we ook naar deze aarde gekomen en zijn we geiincarneerd in dit lichaam dat ons in dit leven van dienst is om ervaringen op te doen, maar nog meer gaat het om het helen van je ziel.

Ik merk dat ik me het meest mezelf voel, dus het dichtst ben bij wie ik werkelijk ben, als ik aan het schilderen of tekenen ben. Dat is waarom ik deze incarnatie aan ben gegaan, om mensen te laten genieten van mijn kunst, waarmee ik mijn verhaal vertel, maar ook en misschien nog wel meer om mensen / meestal vrouwen te leren hoe zij dit voor zichzelf kunnen doen. Het is zo’n gelukzalig gevoel als je aan het creeren bent en het gaat naar je zin. Daar wordt je zo blij van, daar krijg je zoveel energie van en dat gun ik iedereen. vandaar dat ik ook zo geniet van het geven van Workshops. Vooral nu ik besloten heb om alleen nog maar een op een te werken. Dan komen er zoveel verhalen en voel je zo sterk die verbinding van het creatief bezig zijn en daar helemaal in op gaan.

Als jij dit gevoel kent, of het een keer zelf mee wil maken in dit leven, laat het mij dan weten in de comments onder dit bericht. Zo kunnen we van elkaar leren. Je weet dat ik niet op FB ben, waar ze het dan over communities hebben. Hier doen we dat anders. Het zou leuk zijn als we via dit soort berichten in contact met elkaar kunnen blijven.

When in doubt, listen to your soul…
It’s older than your heart and wiser than your mind.