Om inspiratie te krijgen is het belangrijk om eerst je creatieve kanaal open te zetten. Als je in geen jaren creatief bezig bent geweest en je wil ineens gaan beginnen, loop je het risico dat het niet meteen lukt.. Je merkt dat het niet stroomt. Het voelt alsof je vastgelopen bent. Dat is dan ook vaak het moment dat mensen afhaken. En dat is zonde.

Vaak komt het door een periode die je volledig in beslag heeft genomen. Dat kan zijn door je werk, door een scheiding, een ziekte, het verlies van een dierbare, het bereiken van je pensioen-gerechtigde leeftijd. Allemaal belangrijke momenten in een mensenleven.
We moeten de bron, je creatieve bron, weer gaan vullen alvorens je resultaten kan bereiken. Kunst is een beelden-gebruikend systeem. Om te scheppen, scheppen we letterlijk uit onze innerlijke creatieve bron. Dat we vervolgens inspiratie noemen.  Je kunt dit vergelijken met een forellen kwekerij. Er zitten grote vissen in, kleine, vette en magere vissen in. En nu ligt het aan ons welke we eruit zoeken op het moment dat we inspiratie nodig hebben. Dan besef je meteen dat het de ene keer beter gaat dan de andere keer.
Hoe vul je je innerlijke bron. Door jezelf te voeden met beelden, vormen en kleuren. Dit kun je doen door naar een museum te gaan. Bloemen te kopen. Door het lezen van tijdschriften, autorijden, wandelen in de natuur, genieten van een zonsondergang, spelende kinderen. Niet streven. Geduldig zijn. Je kan ook eens een andere weg nemen naar huis, of aan de andere kant van je bed te gaan slapen. Steven Spielberg beweert dat hij de beste ideeen kreeg tijdens het autorijden. Dat komt omdat je met autorijden geconfronteerd wordt met steeds veranderende beelden. En beelden activeren het artistieke brein. Beelden vullen je bron. Dat is stap een bij het krijgen van inspiratie.

Inspiratie is de ingeblazen adem van de geest…

Misschien heb je ook wel eens gehoord van je Linker en Rechter hersenhelft. De linkerkant is je mannelijke kant die regelt en organiseert, de rechter is te vergelijken met je vrouwelijke kant, kunstenaarskind, die droomt, fantaseert, overal iets in ziet, Je creatieve kant. Hieronder zit een filmpje met een voorbeeld-oefening, om dit voor jezelf eens uit te testen. In mijn Online programma die ik januari 2020 start geef ik je nog 11 van deze Energizers om je creatieve kanaal te voeden, waardoor je inspiratie krijgt. Succes!

</div